NaslovnaEnglishMapa webaKontakti
HEP-ESCO d.o.o.
   
 
   O nama

HEP ESCO d.o.o. je tvrtka u vlasništvu HEP grupe koja razvija, provodi i financira projekte energetske učinkovitosti na tržišnom utemeljenju. Kratica ESCO, Energy Service Company u svijetu je prepoznatljivi naziv za tvrtke koje pružaju cjelovite energetske usluge. Usluge obuhvaćaju razvoj, izvedbu i financiranje projekata na način da se povrat investicije ostvaruje kroz uštede u troškovima za energente i održavanje.Kroz 10 godina rada i preko 50 uspješno provedenih projekta u zgradarstvu, industriji, javnoj rasvjeti i sustavima opskrbe energijom, HEP ESCO se profilirao za projektiranje, provedbu, evaluaciju i financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Projekti uključuju modernizaciju, rekonstrukciju i obnovu postojećih postrojenja i objekata, što obuhvaća i ugradnju obnovljivih izvora energije. U provedbi projekata HEP ESCO nudi integrirana rješenja za uštedu energije i zaštitu okoliša.
Po otplati investicije, HEP ESCO  izlazi iz projekta i ostavlja sve pogodnosti projekta klijentu, posebice smanjenje troška za energiju i održavanje.

Gospodarenje energijom za veće klijente uključuje nadzor i upravljanje energetskim sustavima, on-line monitoring potrošnje energije i ušteda kroz optimizaciju energetskih sustava.

HEP ESCO je od samog početka rada povezan s međunarodnim organizacijama, kao što su Svjetska banka (IBRD), Globalni fond za zaštitu okoliša (GEF), Njemačka razvojna banka (KfW)  i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Zahvaljujući iskustvu i poziciji na tržištu, HEP ESCO je postao poželjan partner međunarodnim i EU institucijama, kao i europski partner za provedbu projekata financiranih EU fondovima.

HEP ESCO također nudi niz konzultantskih usluga od energetskih pregleda, energetskog certificiranja i izrade detaljnih investicijskih studija do optimizacije potrošnje energije, uvođenja sustavnog gospodarenja energijom, mjerenja i verifikacija ušteda te edukacije i konzaltinga u pripremi projekata financiranih od EU.

HEP ESCO  pruža dva stručna edukacijska programa iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije: Certificirani stručnjak za mjerenje i verifikaciju i Certificirani stručnjak za upotrebu RETScreen.

Uz brojne realizirane projekte u Hrvatskoj i regiji HEP ESCO sudjeluje i u  ključnim međunarodnim projektima financiranim iz EU fondova. 


NOVOSTI
www.hep.hr HEP grupa Pravne napomene/legal noticies Pravne napomene  
Član HEP grupe , Ulica grada Vukovara 37, 10000 Zagreb, tel: 01/63 21 920, fax: 01/63 22 459